Kerstpakketten

Ieder jaar worden er rond de kerstdagen door het Platform Diaconaal Overleg Maarssen kerstpakketten rondgebracht bij inwoners van Maarssen met een smalle beurs om hen een leuke kerst te bezorgen.
De adressen waar de kerstpakketten bezorgd worden, zijn afkomstig van kerken en maatschappelijke instellingen, zoals Het Leger des Heils, Careyn, Kwintes, SWMD/Vluchtelingenwerk, Voedselbank en Plangroep.

  Elk jaar worden er rond de kerstdagen kerstpakketten rondgebracht bij inwoners van Maarssen met een smalle beurs.
   
 

Wethouder Vital van der Horst
bezoekt kerkcentrum 'De Ark'.

 
 
   
 
   
 
     
 

Het Platform Diaconaal Overleg Maarssen is in 1997 opgericht en bestaat uit vertegenwoordigers van de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de CAMA Gemeente Maarssen en de Katholieke Kerk.

Doel van het platform is om vanuit de plaatselijke kerken een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de armoede en de sociale uitsluiting in Maarssen. De ondersteuning van de kerken is aanvullend op die van de locale overheid. Het gaat hierbij in principe niet om langdurige financiële hulp, maar om eenmalige financiële ondersteuning.

Aanvragen voor een financiële ondersteuning komen centraal binnen bij de SWMD en is telefonisch bereikbaar onder nummer 290710 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Bij de hulpvragen is het platform afhankelijk van instanties en organisaties maar ook van de leden van kerkgenootschappen,
die in hun directe omgeving met mensen in nood in aanraking komen. Schroom niet om de SWMD te bellen. De kerken willen graag mensen verder helpen.

En dat vinden de kerken in Maarssen ook. Ze hebben daarom een tasje gevuld met slingers en ballonnen. Maar dat niet alleen:

In de tas zit een tegoedbon voor een taart en een tractatie op school.
Een cadeaubon voor de jarige om zelf iets uit te zoeken.
U kunt voor de tas in aanmerking komen als u in het bezit bent van een U-pas.
Voor de verjaardagstas kunt u contact opnemen met:
Monique Koning, telefoon +31 6 53 67 06 19 of met Marja de Vries, telefoon +31 6 20 30 25 85

De verjaardagstas is een initiatief van de volgende kerken:
Protestantse wijkgemeente Ichthus, Protestantse wijkgemeente De Ark en Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk